Zależy nam na Waszym zdrowiu, dlatego regularnie namawiamy Was do aktywności fizycznej i regularnego ruchu. To jednak nie wszystko, bo równie ważne jest też codzienne paliwo, czyli to co jemy. Dlatego razem z naszym szefem kuchni, Arturem Dzierzbickim, przygotowaliśmy siedem propozycji na świąteczny stół. Na początek zupa rybna w zupełnie nowej odsłonie.
Na początek obierz i umyj warzywa. Marchew i pasternak pokrój w talarki, cebulę w piórka, paprykę czerwoną w paski, a paprykę jalapeño w drobną kostkę. Nie zapomnij usunąć z niej gniazda nasiennego, bo w przeciwnym wypadku zupa wyjdzie piekielnie ostra. Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu, np. oliwie z oliwek. Gdy się zeszklą dodaj pulpę pomidorową i redukuj całość przez kilka minut, następnie zalej wodą i gotuj na małym ogniu. Dodaj przyprawy – liść laurowy, ziele angielskie, sól, sos sojowy i pieprz. Dopilnuj, by warzywa się nie rozgotowały, mają pozostać al dente. Na ostatnie 3 minuty gotowania wywaru dodaj uprzednio pokrojone w kostkę kawałki ryby.
Smacznego!
Składniki (na 4 porcje):
Zapisz się do newslettera