Za nami już niemal cała piłkarska jesień, czas na świąteczne obżarstwo. By zakończyć zbliżający się okres bez zbyt wielkich wyrzutów sumienia, we współpracy z naszym szefem kuchni, przygotowaliśmy dla Was kilka interesujących przepisów. Przez najbliższy tydzień codziennie przedstawimy jedną propozycję na nowe i ciekawe dania na świąteczny stół.
- Będzie świątecznie, ale też niezwykle prosto - zdradza Artur Dzierzbicki, szef kuchni Kolejorza. - Nie zabraknie dań na stół wigilijny, jak i idealnych na świąteczne śniadanie. Ważne, że nie są specjalnie skomplikowane i dzięki temu wykonać je może praktycznie każdy.
Pośród naszych propozycji znajdziecie bardzo intensywną w smaku zupę rybną, przystawkę w postaci śledzia marynowanego w przyprawach korzennych, przepyszną szarlotkę… gruszkową i z pozoru całkiem nieświąteczne śniadanie idealne na zupełnie normalne świąteczne „przejedzenie”.
Zapraszamy na oficjalną stronę Lecha Poznań już w niedzielę.
Zapisz się do newslettera