Zależy nam na Waszym zdrowiu, dlatego regularnie namawiamy Was do aktywności fizycznej i regularnego ruchu. To jednak nie wszystko, bo równie ważne jest też codzienne paliwo, czyli to co jemy. Dlatego razem z naszym szefem kuchni, Arturem Dzierzbickim, przygotowaliśmy siedem propozycji na świąteczny stół. Dziś niebanalny dodatek na wieczerzę wigilijną – placuszki z brukwi i czarnej rzepy.
Placuszki z brukwi i czarnej rzepy to wytrawny dodatek na stole świątecznym, który sprawdzi się jako towarzystwo np. ryby. Niezwykle prosty w wykonaniu, który nabiera lekkości, gdy serwujemy go z jogurtem naturalnym.
Umyj i obierz warzywa i zetrzyj je na tarce z grubymi oczkami. Mieszankę brukwi i czarnej rzepy warto teraz posolić, po czym dodaj mąkę i jajka. Rozgrzej olej, który wykorzystujesz do smażenia, ciasto wykładaj na patelnię łyżką w identyczny sposób, w jaki wykładasz masę choćby placków ziemniaczanych. Obsmaż z obu stron na złocisty kolor.
Smacznego!
Składniki:
Next matches
Friday
29.11 godz.20:30Friday
06.12 godz.20:30Recommended
Subscribe